Buurkracht Anjum

Buurkrachtteam is aan de slag

In Anjum is het goed wonen. Maar er liggen nog volop kansen in ons dorp om bij dragen aan een beter milieu door energie te besparen en schone energie op te wekken. Wij willen uiteindelijk aan ‘onze’ kinderen een mooie wereld nalaten. Samen is het vaak makkelijker en goedkoper. Daarom hopen we (het buurkrachtteam Anjum) dat velen in ons dorp met ons mee wilt doen en ons te ondersteunen bij onze activiteiten.

Op vrijdagavond 28 september heeft het buurkrachtteam Anjum een informatieavond georganiseerd over de mogelijkheden van isoleren (door bedrijf BEVO), over zonnepanelen (bedrijf ASN) en hebben we onze plannen als buurkrachtteam gepresenteerd.

Voor de presentatie van BEVO klik hier.

Voor de presentatie van het buurkrachtteam Anjum klik hier.


Iedereen die geïnteresseerd is in wat het buurkrachtteam Anjum doet, vragen we een mail te sturen naar buurkrachtanjum@gmail.com.  Je kan je ook aanmelden via de buurkracht app (zie https://www.buurkracht.nl/buurkracht-app)


We willen o.a. graag inventariseren wat er in 2018 allemaal al aan activiteiten op het gebied van isolatie van de woning, aanschaf van zonnepanelen, aanschaf van warmtepomp of andere ‘groene’ initiatieven in ons dorp is gedaan. Heb je iets in deze richting gedaan of ben je van plan dit op korte termijn te gaan doen dan vragen we je een mail te sturen naar buurkrachtanjum@gmail.com.


Op dit moment zijn we als buurkrachtteam Anjum druk bezig met het oprichten van de energiecoöperatie “de Anjumer Eendragt” en met gesprekken met eigenaren van daken waar we op (korte) termijn zonnepanelen kunnen leggen. Deze zonnepanelen zouden via de “postcoderoosregeling” aangeschaft kunnen worden bewoners binnen de postcode 2613 en aangrenzende postcodes. De precieze constructie hoe dit kan en voorwaarden hiervoor worden momenteel uitgezocht. Via deze webpagina en via de buurkracht app houden we je op de hoogte van onze vooruitgang.

Mochten er vragen zijn of wil je meer weten, laat het ons weten!


Het buurkrachtteam Anjum

Koos Agtereek, Healbeamswei 4

Emile Hendriks, Hearrewei 9

Renze Holwerda, Burmaniastrjitte 51

Jikke Koree, Bantswei 10

Hendriks Rosier, Buorfinne 3

Gerlof van der Zee, Bantswei 3